Tratează durerea

Ameliorarea durerii în condiții de siguranță în timpul sarcinii și alăptării

Află tot ceea ce trebuie să știi despre utilizarea medicamentelor topice Voltaren ce se eliberează fără prescripţie medicală atunci când ești însărcinată sau alăptezi.

Ameliorarea durerii și sarcina

Atunci când ești însărcinată și alăptezi, trebuie să ai grijă la medicamentele pe care le iei, deoarece multe medicamente obișnuite nu sunt recomandate în această perioadă. Trebuie să discuți întotdeauna cu medicul sau cu farmacistul înainte de a lua medicamente în timpul sarcinii.

Pot să folosesc gelurile Voltaren dacă sunt însărcinată?

În timpul primului şi celui de-al doilea trimestru de sarcină, diclofenacul nu trebuie administrat decât dacă este neapărat necesar. Dacă se utilizează diclofenac de către o femeie care încearcă să conceapă sau în timpul primului sau celui de-al doilea trimestru de sarcină, doza trebuie să fie ţinută cât mai scăzută şi durata tratamentului să fie cât mai scurtă posibil.

Substanţa activă antiinflamatoare nesteroidiană (AINS) diclofenac prezentă in gelurile Voltaren Emulgel și Voltaren Forte este contraindicată în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină.

*Exercise in pregnancy - Pregnancy and baby guide - NHS Choices. 2016.
Exercise in pregnancy - Pregnancy and baby guide - NHS Choices. [ONLINE] Available at: http://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-andbaby/ pages/pregnancy-exercise.aspx. [Accessed 20 April 2016].

Anti-inflamatoarele si sarcina

ŞTIAI CĂ?

Dacă te menții activă în timpul sarcinii, există dovezi care susțin că este mai puțin probabil să ai probleme mai târziu în timpul sarcinii și în travaliu.*

Pot folosi gelurile Voltaren în perioada în care alăptez?

Similar altor substanţe active antiinflamatoare nesteroidiene, diclofenacul se excretă in cantităţi mici in laptele matern, aşadar Voltaren Emulgel și Voltaren Forte nu trebuie administrate în timpul alăptării.

durerile de spate si ridicatul copiilor

Din cauza lipsei de studii controlate la femeile care alăptează, medicamentele trebuie utilizate in timpul alăptării numai la recomandarea unui profesionist din domeniul sănătăţii. În aceste circumstanţe, Voltaren Emulgel și Voltaren Forte nu trebuie aplicate pe sâni de către mamele care alăptează, nici altundeva pe suprafeţe mari de piele sau pentru o perioadă mai mare de timp.

*GSK Global Pain Index Research, full report p. 102 (2014)

Află mai multe

Exercițiul fizic și corpul tău.

Informații suplimentare despre beneficiile exercițiilor fizice și modul în care menținerea în formă te poate ajuta să rămâi sănătos și să atenuezi durerea ...

Citește mai mult

Dureri & Tratamente

Află cum poți să tratezi tipul tău specific de durere...

Citește mai mult

Să înțelegem diferitele tipuri de durere

Află mai multe informaţii despre diferitele tipuri de durere pe care le simţi și descoperă care este sursa durerii...

*GSK Global Pain Index Research 2014, report, p. 8

Citește mai mult
65% din populatie are dureri cel putin o data pe saptamana 65% din populatie are dureri cel putin o data pe saptamana