VOLTAREN ŞI ARTROZA

Ameliorează durerea provocată de artroză cu medicamentele topice din gama Voltaren

Artroza este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii articulare. Iată modul în care gelurile din gama Voltaren te pot ajuta la ameliorarea durerii asociate cu artroza.

Ce este artroza?

Artroza este cea mai frecventă formă de artrită fiind o boală articulară degenerativă. Aceasta tinde să afecteze oamenii pe măsură ce îmbătrânesc și cel mai adesea, provoacă dureri de genunchi, dureri de articulații, de șold, durere la degete și dureri în partea inferioară a spatelui. Severitatea afecțiunii variază de la o persoană la alta. Unii oameni au simptome ușoare, în timp ce alții pot constata că activitățile cotidiene sunt dificile și dureroase. 

Care sunt cauzele artrozei?

Această afecțiune este cauzată de „uzura articulațiilor”. Articulațiile sunt expuse zilnic la deteriorări, însă, de regulă, organismul repară aceste deteriorări singur și nu simți niciun simptom. Însă la persoanele cu artroză, daunele nu sunt reparate complet. Acest lucru poate duce la pierderea cartilajului din articulație (aceasta este suprafața protectoare care permite mișcarea fără frecarea articulațiilor), creșterea osului și ușoara inflamație a articulației. Simptomele tipice includ dureri articulare, edemul și rigiditatea.

*WHO | Chronic rheumatic conditions. 2016. WHO | Chronic rheumatic conditions. [ONLINE] Available at: http://www.who.int/chp/topics/rheumatic/en/

ŞTIAI CĂ?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, artroza este una din cele zece boli cu cea mai mare capacitate de handicap din țările dezvoltate.*

Factori de risc

Deși există mai multe motive pentru care s-ar putea să dezvolți artroză, unii dintre principalii factori de risc sunt:

  • Vârsta - Persoanele cu vârsta de 45 ani și peste au o probabilitate mai mare de a dezvolta această afecțiune
  • Greutatea - Obezitatea exercită mai multă presiune asupra articulațiilor, în special a celor care suportă cea mai mare greutate, cum sunt șoldurile și genunchii, astfel încât această afecțiune tinde să tinde să se agraveze dacă ești supraponderal
  • Deteriorarea articulației - Dacă articulațiile au fost deteriorate de o leziune sau de o operație, acestea sunt mai expuse riscului, în special dacă articulația este foarte solicitată înainte de a se vindeca complet
  • Genul - Femeile sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune decât bărbații


Cum te pot ajuta gelurile Voltaren să ameliorezi durerea?

Gelurile Voltaren sunt medicamente care ajută la ameliorarea durerii articulare din artroză. Atât Voltaren Emulgel cât și Voltaren Forte se indică în ameliorarea durerii în cazul artrozei periferice (degete, genunchi).

Cum acționează gelurile Voltaren?

Gelurile Voltaren conțin substanța activă diclofenac, un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Gelul este aplicat prin masarea ușoară a zonei afectate, fiind absorbit rapid în piele pentru a ameliora durerea, reduce inflamația și grăbi procesul de vindecare.

Gelurile Voltaren trebuie aplicate doar pe pielea sănătoasă, intactă şi nu pe leziuni deschise. Se va evita contactul cu ochii sau cu membranele mucoase şi nu se administrează oral.

În cazul în care, după aplicarea produsului se dezvoltă o erupţie cutanată, se întrerupe tratamentul.

Gelurile Voltaren pot fi utilizate sub bandaje neocluzive dar nu pot fi utilizate sub bandaje elastice ocluzive. Formula specială, cu miros slab a gelurilor Voltaren este o combinație de gel și cremă ce exercită și un efect calmant și răcoritor.

Alegerea produsului potrivit

65% din populatie are dureri cel putin o data pe saptamana

Gelurile Voltaren 
Există două geluri în gama Voltaren ce se eliberează fără pescripție medicală: Voltaren Emulgel și Voltaren Forte. Ambele acționează pentru a ameliora durerea provocată de artroză.

Voltaren Emulgel

  • Conține 1,16% din substanța activă diclofenac dietilamină;
  • Se poate aplica de trei până la patru ori pe zi.

Voltaren Forte

  • Conține 2,32% din substanța activă diclofenac dietilamină;
  • Se poate aplica pe zona afectată de două ori pe zi, dimineața și seara.

Nu utiliza Voltaren pentru a trata durerea cauzată de artroză mai mult de trei săptămâni decât la recomandarea medicului. Dacă suferi de o altă afecțiune sau dacă iei alte medicamente, consultă întotdeauna medicul pentru a verifica dacă poți utiliza produse care conțin substanțe AINS. Nu utiliza concomitent două produse care conțin AINS.

*GSK Global Pain Index Research 2014

Află mai multe

Cum acționează gelurile din gama Voltaren?

Află cum acționează gelurile din gama Voltaren pentru ameliorarea durerii, reducerea inflamației și grăbirea procesului de vindecare.

Citește mai mult

Dureri & Tratamente

Află cum poți trata tipuri specifice de durere...

Citește mai mult

Despre artroză

Artroza este cea mai frecventă formă de durere articulară. Aici poți afla mai multe detalii despre cauze și modul în care poți ameliora durerea...

*GSK Global Pain Index Research 2014, report, p.8

Citește mai mult
44% din persoanele 55+ simt durerea in fiecare zi 44% din persoanele 55+ simt durerea in fiecare zi