Informaţii despre durerea de șold

Șoldul este una dintre cele mai mari articulații care susține greutatea corpului, motiv pentru care durerea de șold este atât de comună. În cele ce urmează vom vedea modul în care vârsta și uzura pot provoca dureri de șold și cum poate aceasta afecta libertatea de mișcare.

Tratează durerea

Simptomele durerii de șold

Durerea de şold poate fi simțită în multe zone conexe ale corpului, inclusiv coapse, zona inghinală, fese și articulația șoldului.

Uneori, singurul semn al unei afecţiuni de șold este durerea de genunchi. Acest fapt este relativ comun și se numește durere iradiată.

01

Durerea de șold se poate agrava datorită activității, de exemplu după un exercițiu fizic, o plimbare lungă sau o alergare.

02

Este posibil să descoperi că flexibilitatea ta de mișcare este redusă și că nu-ți poți mișca șoldul sau piciorul la fel de uşor ca înainte. Dacă durerea persistă, poți să ajungi să şchiopătezi.

03

Cum te poate afecta durerea de şold?

Deoarece șoldurile joacă un rol important în menținerea mobilității, durerea de șold poate face ca activitățile zilnice să fie dureroase sau chiar imposibile. Activități simple precum ridicarea din pat, o plimbare sau urcarea scărilor pot fi dureroase, ca să nu mai vorbim de alergare. În cazuri grave, este posibil să nu poți mișca sau pune greutate pe șoldul sau pe piciorul afectat, caz în care trebuie să te adresezi medicului.

Tratează durerea

Nervii și vasele de sânge traversează șoldul, inclusiv nervul sciatic din spatele șoldului și nervul femural din față.*

50% dintre oameni au dureri de șold.**

*Arthritis Foundation National Office: http://www.arthritis.org/about-arthritis/where-it-hurts/hip-pain/hip-anatomy.php
**GSK Global Pain Index Research 2014 – full report p. 62

Care este cauza durerii de șold?

Articulația șoldului este concepută pentru a se mișca cu ușurință, ceea ce îi permite să facă față mișcării repetate și uzurii; de exemplu, alergatul după autobuz și urcarea la bordul acestuia. Însă atunci când mușchii, nervii, ligamentele și tendoanele (țesuturile moi) sunt supuse uzurii, în special pe măsură ce înaintăm în vârstă, acestea se pot inflama, cauzând durerea de șold.

Localizarea durerii

Identifică cauza durerii

Durerea de șold poate fi simţită în diferite zone din jurul articulației, iar identificarea locației specifice a durerii poate contribui la diagnosticarea cauzei. Dacă durerea se simte în interiorul șoldului sau în zona inghinală, aceasta poate indica o afecțiune a șoldului, iar dacă durerea se simte în exteriorul șoldului, coapsei sau feselor, aceasta poate fi provocată de afecțiuni ale țesuturilor moi.

cauze ale durerii de sold

Cauze mai grave ale durerii de șold

Cauzele mai grave ale durerii de șold sunt artroza, fracturile osoase, dislocarea oaselor datorită traumatismelor, inflamația sacilor umpluți cu lichid între oasele șoldului (bursită). În toate aceste cazuri este necesară asistență medicală.

Tratament specializat

Dacă durerea de șold este provocată de traumatisme ale mușchilor sau tendoanelor sau de tendinită (inflamația unui tendon), medicamentele eliberate fără prescripție medicală de la farmacie te pot ajuta să reduci inflamația și să ameliorezi durerea. Exercițiile ușoare și mișcarea pot contribui la reducerea durerii şi la îmbunătățirea mobilității articulațiilor.
Dacă durerea este severă sau dacă nu se ameliorează după tratamentul cu medicamente analgezice, adresează-te medicului. De asemenea, trebuie să te adresezi medicului în cazul în care ai căzut, durerea se agravează, ai febră sau nu te simţi bine.

Sfaturi pentru ameliorarea durerii de șold

Slăbeşte pentru a reduce presiunea exercitată asupra șoldului
Nu sta în picioare prea mult timp
Poartă pantofi fără tocuri
Menține-te activ realizând exerciții cu impact redus cum este înotul
Începe întotdeauna cu încălzire și întinderi înainte de a face exerciții fizice și la finalul acestora
Solicită asistenţă medicală din partea unui specialist

Vezi gama noastră de produse

Află modul în care produsele noastre te pot ajuta

Descoperă gama de medicamente topice Voltaren pentru a-ți trata durerea

Află mai multe

Produse Voltaren Emulgel

Află mai multe

Ce este durerea?

Înțelege mai bine sursa durerii corporale și numeroasele cauze ale acesteia.

Citește mai mult

Ameliorează durerea provocată de artroză cu medicamentele topice din gama Voltaren

Artroza este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii articulare. În continuare îți explicăm modul în care gelurile Voltaren te pot ajuta...

Citește mai mult

Despre artroză

Artroza este cea mai frecventă formă de durere articulară. Informații suplimentare despre cauza acesteia și modul în care poţi ameliora durerea...

*GSK Global Pain Index Research 2014 – full report p. 11

Citește mai mult
44% din persoanele 55+ simt durerea in fiecare zi 44% din persoanele 55+ simt durerea in fiecare zi