Informaţii despre durerea cervicală

Durerea cervicală poate fi rezultatul stresului, tensiunii și posturii necorespunzătoare, afectându-ne tot mai mult pe măsură ce înaintăm în vârstă.
În continuare vom explora cauzele și modul de atenuare al durerii cervicale.

Tratează durerea

Simptomele durerii cervicale

Rigiditatea sau o tensiune la nivelul gâtului îți poate provoca durere, care se poate răspândi către umeri, spate sau brațe.

Durerea cervicală poate fi asociată cu compresia nervilor gâtului, ceea ce poate duce la amorțeală, slăbiciune sau senzație de furnicături la nivelul mâinii și al brațului.

01

Durerile cervicale pot fi, de asemenea, însoțite de senzații de încordare musculară, spasme și dureri de cap.

02

S-ar putea să auzi sau să simți clic-uri sau frecare atunci când îți miști capul, simptome cauzate de oasele care se deplasează unul pe altul sau de ligamentele care freacă osul.

03

Cum te poate afecta durerea cervicală?

Durerea cervicală poate deveni o durere supărătoare la nivelul gâtului, împiedicându-te să realizezi mișcările cele mai simple, cum sunt întoarcerea capului pentru a privi în jurul tău sau ridicarea pungilor de cumpărături, datorită disconfortului simțit.

Tratează durerea

Dacă te trezești cu gâtul răsucit într-o parte și blocat în acea poziție, este vorba de torticolis acut. Acesta este rezultatul traumatismelor mușchilor gâtului. Cauzele pot include o postură greșită sau o susţinere deficitară în timpul somnului. De obicei durează între 24-48 de ore, dar poate dura o săptămână până te refaci.*

77% dintre persoanele cu dureri suferă de durere cervicală.**

*Neck pain and stiff neck - NHS Choices. 2016. Neck pain and stiff neck -NHS Choices. [ONLINE] Available at:
http://www.nhs.uk/Conditions/neck-pain/Pages/Introduction.aspx.
[Accessed 18 April 2016].
** GSK Global Pain Index Research 2014 – full report p. 47

De ce poți avea dureri cervicale?

Durerea cervicală are multe cauze, de la traumatisme la afecțiuni cum sunt artroza, ca urmare a stresului, tensiunii sau posturii necorespunzătoare. Aceasta este o problemă foarte frecventă, deși probabilitatea de a suferi de dureri cervicale crește pe măsură ce îmbătrânim.

Durerea de gat in urma posturii

Ai grijă la postură

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii cervicale este tensiunea musculară sau deformarea asociată cu postura necorespunzătoare, de exemplu, în timp ce te uiți la televizor sau stai în fața calculatorului,
somnul într-o poziție incomodă sau răsucirea și rotirea gâtului în poziții extreme. Tensiunea din mușchii gâtului poate fi, de asemenea, cauzată de stres.

cauze anatomice si accidente

Accidente și cauze anatomice

Durerile cervicale pot apărea, datorită unor traumatisme cum sunt șocurile, atunci când cineva îți lovește mașina din spate, iar capul îți este smucit înapoi și înainte. O altă cauză poate fi o anomalie în anatomia structurii gâtului, cum ar fi o aliniere deficitara a articulațiilor de la nivelul coloanei cervicale (disfuncție cervicală). În ambele cazuri, trebuie să soliciți asistență medicală de la medicul tău.

Tratament specializat

Durerile cervicale reprezintă rareori un simptom al unei probleme mai grave și de obicei pot fi atenuate, prin parcurgerea unor pași simpli la domiciliu. Medicamentele analgezice, eliberate fară prescripție medicală de la farmacie sunt adesea o modalitate bună de a trata durerea cervicală, administrate pe cale orală sau aplicate direct pe zona unde este localizată durerea. Poți încerca, de asemenea, să aplici împachetări calde sau reci, să faci exerciții ușoare pentru gât pentru îmbunătățirea mobilității și verificarea posturii pentru a te asigura că aceasta nu agravează problema. Cu toate acestea, dacă durerea cervicală este însoțită de amorțeală, pierderea puterii în brațe sau mâini sau dureri ascuțite în umăr sau în braț, este recomandat să te adresezi medicului.

Poți să te adresezi medicului pentru a-ți putea recomanda exerciții fizice adecvate, cum ar fi întinderi și mișcări ușoare, pentru a-ți recupera forța și flexibilitatea. Dacă durerea persistă, medicul poate recomanda efectuarea unor teste de imagistică, cum sunt radiografiile, RMN-ul sau examinările CT.

Cauze simple ale durerii cervicale:

Postură necorespunzătoare în timp ce privești la televizor sau la monitorul calculatorului
Poziție inconfortabilă în timpul somnului
Răsucirea sau rotirea gâtului într-un mod extrem
Tensiune datorată stresului

Vezi gama noastră de produse

Află modul în care produsele noastre te pot ajuta

Descoperă gama de medicamente topice Voltaren pentru a-ți trata durerea

Află mai multe

Produse Voltaren Emulgel

Află mai multe

Ce este durerea?

Înțelege mai bine motivul pentru care corpul simte durerea și numeroasele cauze ale durerii corporale...

Citește mai mult

Cum acționează produsele topice Voltaren?

Află cum acționează produsele topice Voltaren pentru ameliorarea durerii, reducerea inflamației și accelerarea recuperării.

Citește mai mult

Exercițiul fizic și corpul tău

Informații suplimentare despre beneficiile exercițiilor fizice și modul în care menținerea în formă te poate ajuta să rămâi sănătos și să ameliorezi durerea ...

*GSK Global Pain Index Research 2014 – full report p. 11

Citește mai mult
26% dintre barbati si 35% dintre femei nu fac suficente exercitii 26% dintre barbati si 35% dintre femei nu fac suficente exercitii