Informaţii despre durerea la încheietura mâinii

Încheieturile mâinii sunt structuri complexe şi flexibile pe care le folosim permanent, motiv pentru care sunt predispuse la afecțiuni dureroase. Iată câteva dintre cauzele comune ale durerii de la încheietura mâinii și modul în care aceasta se poate trata în mod eficient.

Tratează durerea

Simptomele durerii la încheietura mâinii

Durerea de la încheietura mâinii și durerea mâinii pot fi simțite în multe moduri diferite și pot avea un puternic impact negativ asupra calității vieții.

Durerea de la încheietura mâinii te poate împiedica să desfășori activitățile cotidiene cum sunt ridicarea obiectelor, scrisul, tastarea sau plasarea greutății pe mâini sau pe încheietura mâinii.

01

Slăbiciune, amorțeală, furnicătură, sensibilitate, inflamație și probleme de mișcare liberă a încheieturilor și a mâinilor pot să apară, de asemenea, în diferite afecțiuni legate de încheietura mâinii.

02

Dacă încheietura mâinii este rănită, aceasta are un aspect vânăt și inflamat și este posibil să ai dificultăți de mișcare a acesteia.

03

Cum te poate afecta durerea la încheietura mâinii?

Durerea la încheietura mâinii poate face dificilă desfășurarea activităților care necesită o mișcare ușoară a mâinilor și a încheieturii mâinii, cum sunt tastarea sau cântatul la pian.

Tratează durerea

Oasele din încheietura mâinii includ capetele radiusului și ulnei (oasele lungi ale antebrațului) și opt oase carpiene (oasele încheieturii mâinii).*

La nivel global, 51% dintre persoanele cu dureri suferă de durere de mâini.**

*Principles of anatomy and physiology, eighth edition, 1996. Tortora GJ and Grabowski SR, eds. John Wiley & Sons
**GSK Global Pain Index Research 2014 – full report p. 47

De ce avem dureri la încheietura mâinii?

Există multe motive pentru care ai putea suferi de dureri de încheietura mâinii, ceea ce poate face dificilă diagnosticarea cauzei exacte a durerii încheieturii mâinii.

Durerea la incheieturi

Cauze frecvente ale durerilor la încheietura mâinii

Durerea de la încheietura mâinii este adesea cauzată de luxații sau întinderi cauzate de traumatisme, în timp ce vătămarea sau suprasolicitarea poate provoca, de asemenea, tendinită (inflamația tendoanelor) sau bursită (în cazul în care fluidul se acumulează în sacul de lichid care amortizează articulațiile încheieturii mâinii, numit bursa).

factori durere incheoetura mainii

Unii factori pot crește riscul de durere la încheietura mâinii

Există unele activități care sunt mai susceptibile de a provoca dureri la încheietura mâinii, inclusiv sportul care implică o mulțime de mișcări ale încheieturii, cum sunt aruncările sau tenisul, precum și locuri de muncă care necesită muncă repetitivă, cum este tastarea și tăierea părului. Dacă ești supraponderal sau ai diabet, ești de asemenea, mai predispus să suferi de durere la încheietura mâinii.

Tratament specializat

De obicei, durerea la încheietura mâinii nu necesită asistență medicală, iar entorsele minore și luxațiile sunt tratate cu succes cu gheață, repaus și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene eliberate fără prescripție medicală (AINS). Acestea reduc inflamația și ameliorează durerea. Dacă durerea și inflamația persistă mai mult de câteva zile sau se agravează, adresează-te medicului, care îți poate recomanda să efectuezi teste de imagistică (radiografii, RMN sau CT) sau analize de sânge pentru a exclude afecțiunile subiacente cum este artroza reumatoidă. Medicul îți poate recomanda de asemenea, să porți o atelă, să faci exerciții pentru a-ți fortifica mâna și încheietura mâinii.

Cum să ameliorezi durerea de la încheietura mâinii

Odihnește-ți încheietura mâinii și nu efectua exerciții fizice atunci când este inflamată; ține-o ridicată mai sus de nivelul inimii
Aplică gheață în zona sensibilă, umflată
Respectă sfatul medicului sau al farmacistului în cazul în care iei medicamente pentru a ameliora durerea și inflamația
Fă exerciții pentru încheietura mâinii ca să o menții flexibilă și puternică

Vezi gama noastră de produse

Află modul în care produsele noastre te pot ajuta

Descoperă gama de medicamente topice Voltaren pentru a-ți trata durerea

Află mai multe

Produse Voltaren Emulgel

Află mai multe

Ce este durerea?

Să înțelegem mai bine sursa durerii corporale și numeroasele cauze ale acesteia.

Citește mai mult

Ameliorează durerea provocată de artroză cu medicamentele topice din gama Voltaren

Artroza este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii articulare. În continuare îți explicăm modul în care gelurile Voltaren te pot ajuta...

Citește mai mult

Despre artroză

Informații suplimentare despre sursa acesteia și modul în care poți atenua durerea...

*GSK Global Pain Index Research 2014, report, p.8

Citește mai mult
44% din persoanele 55+ simt durerea in fiecare zi 44% din persoanele 55+ simt durerea in fiecare zi