Tratează durerea

Cum acționează gelurile Voltaren?

În acest articol vei afla mai multe despre cum acționează gelurile din gama Voltaren în calmarea durerii, reducerea inflamației și grăbirea procesului de vindecare.

Ce sunt gelurile din gama Voltaren?

Gama de medicamente Voltaren, disponibile fără prescripție medicală, conține un antiinflamator nesteroidian (AINS) numit diclofenac. Diclofenacul acționează prin inhibarea sintezei prostaglandinelor, substanțele din organism care provoacă dureri și inflamații. Reducând efectele acestora, diclofenacul ajută la ameliorarea durerii și reducerea inflamației. Medicamentele topice Voltaren eliberate fără prescripție medicală sunt disponibile sub formă de gel.

Gelurile din gama Voltaren

Gelurile Voltaren sunt tratamente de uz extern, asta însemnând că aplicarea se face pe piele în zona afectată. Acestea acționează prin distribuirea diclofenacului pe suprafața pielii; medicamentul pătrunde apoi în țesuturile subiacente, orientându-se spre țesuturile inflamate (de exemplu, în jurul articulației) pentru a ameliora durerea, reduce inflamația și a accelera procesul de vindecare.

Cum functioneaza Voltaren

Caracteristicile gelurilor din gama Voltaren sunt:

  • Voltaren Emulgel conține 1,16% diclofenac sub formă de gel.
  • Este potrivit pentru 3-4 aplicări pe zi pentru ameliorarea durerii pe termen scurt sau pentru perioade mai lungi de până la 3 săptămâni. Este dovedit că reduce durerea acută în interval de o oră de la aplicare. Produsul se poate utiliza până la 3 săptămâni numai la recomandarea medicului iar durata tratamentului depinde de indicații și răspunsul clinic.
  • Voltaren Emulgel se aplică prin masaj pe suprafața afectată de 3 sau 4 ori pe zi, iar durata tratamentului depinde de indicații și răpsunsul clinic.
  • Voltaren Forte conține o concentrație de diclofenac de 2,32%.

Aceasta înseamnă că trebuie aplicat doar de două ori pe zi acționând prin ameliorarea durerii și reducerea inflamației.

Află mai multe

Totul despre ameliorarea durerii

Iată modul în care acționează diferite tipuri de produse pentru ameliorarea durerii, pentru a te ajuta să-l alegi pe cel mai bun...

Citește mai mult

Dureri & Tratamente

Află cum poți trata tipuri specifice de durere...

Citește mai mult

Ce este inflamația?

Află totul despre procesele care provoacă inflamația, cauza acesteia și impactul pe care îl are asupra corpului omenesc.

*GSK Global Pain Index Research 2014, report, p.40

Citește mai mult
73% din oameni stiu ca inflamatia este un factor ce declanseaza durerea 73% din oameni stiu ca inflamatia este un factor ce declanseaza durerea