Află despre durerea articulară

Durerea articulară poate afecta multe zone diferite ale corpului, inclusiv genunchii, gleznele, șoldurile și umerii, precum și degetele și încheieturile mâinilor. Prezentarea cauzelor durerii articulare și modul în care aceasta poate fi ameliorată.

Tratează durerea

Simptomele durerii articulare

Tipurile de articulații care sunt adesea afectate de durere sunt degetele, genunchii, șoldurile, gleznele și articulațiile umărului.

Se poate acumula lichid în articulații din cauza inflamației, ceea ce provoacă edemul.

01

De asemenea, simptomele pot include amorțeală, furnicături, rigiditate și diminuarea flexibilității mișcării.

02

În cazul artrozei, învelișul protector de pe articulații se poate deteriora, articulația devenind astfel umflată, rigidă și dureroasă.

03

Cum te poate afecta durerea articulară?

Durerea articulațiilor te poate afecta în multe feluri, în funcție de locul în care este localizată. Durerea de genunchi poate face ca activități banale precum mersul pe jos, practicarea sportului și dansul să devină inconfortabile. Dacă durerea se află la nivelul umărului, poți simți disconfort atunci când ridici ceva, în timp ce durerea de șold poate face ca urcarea scărilor sau pur și simplu ridicarea de pe un scaun să fie o experiență dureroasă.

Tratează durerea

48% dintre persoanele cu dureri corporale afirmă că suferă de dureri articulare.*

66% dintre oameni afirmă că durerea îi împiedică să danseze.*

*GSK Global Pain Index Research 2014

De ce ai dureri articulare?

Ca urmare a mișcărilor cotidiene, articulațiile sunt supuse în mod constant presiunii, fiind astfel vulnerabile la uzură. Articulația genunchiului este deosebit de vulnerabilă deoarece susține toată greutatea corpului și orice forță suplimentară atunci când alergi sau sari.

Durerile articulare la persoanel invarsta

Cine este mai predispus la durerile articulare?

Oamenii sunt predispuși la dureri de genunchi pe măsură ce înaintează în vârstă iar persoanele supraponderale sau sportivii prezintă un risc mai mare de a avea genunchii afectați.

cauze dureri articulare

Cauze comune ale durerii articulare

Durerea articulară apare, de regulă, ca urmare a unui traumatism (de exemplu, răsucirea articulației genunchiului sau a gleznei în timpul sportului) sau artrozei, care afectează cel mai adesea genunchii, șoldurile și articulațiile mici ale mâinilor.

Tratament specializat

Dacă durerea articulară este însoțită de umflarea zonei respective, roșeață, sensibilitate și căldură în jurul articulației, consultă medicul.
Acesta îți va putea recomanda exerciții ușoare sau efectuarea unor analize, cum sunt radiografia sau analizele de sânge pentru a identifica sursa durerii și tratamentul adecvat. Medicul îți poate recomanda medicamente antiinflamatorii pentru a reduce inflamația și ameliora durerea.

Tipuri de durere

Tipuri de durere articulară provocate cel mai frecvent de artroză:

Vezi gama noastră de produse

Află modul în care produsele noastre te pot ajuta

Descoperă gama de medicamente topice Voltaren pentru a-ți trata durerea

Află mai multe

Produse Voltaren Emulgel

Află mai multe

Ce este inflamația?

Informații detaliate despre procesele care provoacă inflamația, cauza acesteia și impactul pe care îl are asupra corpului nostru...

Citește mai mult

Ameliorează durerea provocată de artroză cu medicamentele topice din gama Voltaren

Artroza este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii articulare. În continuare îți explicăm modul în care gelurile Voltaren te pot ajuta...

Citește mai mult

Află tot ce trebuie să știi despre atenuarea durerii

Detalii despre modul în care acționează diferite tipuri de produse destinate ameliorării durerii, pentru a te ajuta să-l alegi pe cel potrivit.

*GSK Global Pain Index Report 2014

Citește mai mult
40% din oameni nu stiu ce sa ia impotriva durerii 40% din oameni nu stiu ce sa ia impotriva durerii