Descrierea durerii de umăr

Umerii sunt deosebit de predispuși la traumatisme, luxații și întinderi musculare și rigiditate dureroasă. Mai jos, prezentăm cauzele obișnuite ale durerii de umăr și modul de tratare a acesteia.

Tratează durerea

Simptomele durerii de umăr

Caracteristicile durerii de umăr variază în funcție de cauza afecțiunii iar durerea poate fi resimțită în moduri diferite.

Poți simți durerea de umăr tot timpul sau numai atunci când miști umerii, iar durerea poate fi temporară sau continuă (necesitând diagnostic medical și tratament).

01

În cazul tendinitei (inflamația tendoanelor) și bursitei (cazul în care se acumulează fluidul în sacul de lichid care amortizează articulația umărului, numit bursa) există, de obicei, un debut lent de disconfort și este posibil să ai dificultăți în a dormi pe umărul afectat.

02

Cum te poate afecta durerea de umăr?

Umerii îți oferă flexibilitatea de a ridica și mișca liber brațele. Prin urmare, atunci când te dor umerii, activitățile cotidiene, cum sunt pieptănarea părului și îmbrăcarea pot deveni dificil de realizat. Umerii dureroși vor face, de asemenea, inconfortabil sportul, ridicarea cutiilor grele sau ridicarea mâinilor deasupra capului.

Tratează durerea

Coafa rotatorie este un grup de mușchi și tendoane din umăr care leagă brațul superior (humerus) de omoplat (scapula). Tendoanele mențin umărul stabil, în timp ce mușchii permit umărului să se rotească.*

72% dintre persoanele care au dureri suferă de dureri ale umărului.**

*Rotator Cuff (Human Anatomy): Picture, Function, Location. 2016.
Rotator Cuff (Human Anatomy): Picture, Function, Location. [ONLINE]
Available at: http://www.webmd.com/pain-management/picture-of-the-rotator-cuff.
**GSK Global Pain Index 2014

De ce ai dureri de umăr?

Există multe motive pentru care poți avea dureri de umăr. De exemplu, aceasta poate fi cauzată de inflamația tendoanelor (bursită, tendinită), un tendon rupt sau artroză, care poate provoca durere și disconfort în umăr.

Cauze durere de umar

Bursită, tendinită și rupturi

Durerile de umăr pot fi cauzate de bursită (inflamația pernelor -bursa- între oase și țesuturile moi care se află peste acestea) sau tendinită (uzura tendonului care se produce lent, în timp, datorită suprasolicitării).
Durerea poate apărea atunci când un tendon se rupe din cauza unei vătămări sau a unei suprasolicitări îndelungate; devine mai frecventă pe măsură ce înaintăm în vârstă, deoarece tendoanele noastre slăbesc odată cu vârsta.

Conditii durere de umar

Afecțiuni dureroase ale umărului

Sindromul de umăr dureros - apare atunci când tendoanele mușchilor sunt prinse și se freacă în mod repetat de osul de deasupra. Unii oameni suferă și de umăr inghetat, o rigiditate dureroasă care apare atunci când țesutul flexibil care înconjoară articulația umărului este inflamat.

Tratament specializat

Pentru a atenua durerea de umăr, poți lua medicamente care pot fi administrate pe cale orală sau aplicate direct pe umăr și care sunt disponibile la farmacie. Căldura sau împachetările reci pot reduce durerea. Dacă te confrunți cu o durere intensă sau o durere care se agravează, este recomandat să consulți un specialist pentru a putea depista eventuale anomalii, inflamații, deformări, sensibilitate sau slăbiciune musculară, verificând totodată mobilitatea și forţa umărului. În plus, medicii îți pot recomanda teste de imagistică (de exemplu, o radiografie), precum și medicamente antiinflamatorii care reduc inflamația. Pentru a te ajuta să te recuperezi, medicul poate recomanda exerciții uşoare de întindere și kinetoterapie.

Exerciții pentru umeri:

Această întindere simplă ajută la ameliorarea durerii și prevenirea simptomelor viitoare:

Vezi gama noastră de produse

Află modul în care produsele noastre te pot ajuta

Descoperă gama de medicamente topice Voltaren pentru a-ți trata durerea

Află mai multe

Produse Voltaren Emulgel

Află mai multe

Ce este inflamația?

Informații detaliate despre procesele care provoacă inflamația, cauza acesteia și impactul pe care îl are asupra corpului nostru...

Citește mai mult

Despre artroză

Informații suplimentare despre sursa acesteia și modul în care poți ameliora durerea...

Citește mai mult

Cunoaște-ți corpul și modul în care acesta se schimbă pe măsură ce înaintezi în vârstă

Află mai multe despre modul în care funcționează corpul tău, schimbările pe care le poți întâmpina pe măsură ce înaintezi în vârstă și cum să faci față acestora...

*GSK Global Pain Index Research 2014 Report. Available: www.global-pain-index.com. Last accessed 20th April 2016.

Citește mai mult
Durerea explicata de 53% din oameni Durerea explicata de 53% din oameni